Project omschrijving

Kort voor de zomer vertrok Jan Smit met zijn vaste begeleidingsband olv Marcel Fisser naar Wales om daar, in de beroemde Rockfield Studios, een album en een dvd op te nemen. Op het album en de dvd vinden we 10 Nederlandstalige tracks en 5 Duitstalige. De Nederlandse tracks zijn ooit op eerdere albums of singles van Jan verschenen, maar we horen ze nu in een heel nieuw – akoestisch – jasje. De Duitse tracks zijn eveneens op die wijze opgenomen en afkomstig van Jan’s onlangs verschenen Duitstalige album Ich Bin Da, waar door veel fans met groot enthousiasme is gereageerd.

De Rockfield Studios zijn legendarisch. De idyllische studio (een oude, deels verbouwde boerenhoeve) heeft in de loop der tijd grote namen op bezoek gehad als Coldplay, Queen, Oasis, Simple Minds, Manic Street Preachers, Black Sabbath etc etc. Een bijzondere studio dus, waar een bijzondere sfeer hangt. Precies de sfeer, die Jan wilde voor de liedjes, die hem zo na aan het hart liggen, maar die we niet onmiddellijk terugvinden in de enorme reeks hitsingles, die hij in de loop der jaren heeft opgebouwd.

Op de dvd zijn we getuige van de opnamen van deze nummers. In een fraaie, doch eenvoudige setting, is het materiaal live vastgelegd voor het nageslacht. Al met al levert het unieke, indrukwekkende beelden op. Het draait hier puur om de muziek, alle toeters en bellen (hoe mooi en belangrijk ze soms ook kunnen zijn) zijn weggelaten.

 1. Tot M’n Laatste Lach
 2. Leeg Om Je Heen
 3. Eén Kus
 4. Hoop Liefde En Vertrouwen
 5. Laat Me Maar Gaan
 6. Het Werd Zomer
 7. Engel Op Aarde
 8. De Bliksem Slaat In
 9. Niemand Zo Trots Als Wij
 10. Bleiben Wie Du Bist
 11. Ich Bin Da
 12. Freunde
 13. Für Immer Wir
 14. Noch Einmal Mein Herz
 15. Want Nu Heb Ik Jou

iTunes Bol.com Muziekkopen