Vanaf 11 november is Jan wekelijks op TV met het programma ‘O Dennenboom’. Voor Oh Dennenboom is hij kort geleden een week naar Zweden geweest met 3JS, Jeroen van der Boom, Dave en Arjan (The Kik) en vriend/meesterkok Ramon Beuk.

Het doel was simpel: ze zochten het ‘kerstgevoel’. Alles wat met kerst te maken heeft. Dit zou ze uiteindelijk moeten inspireren tot het schrijven van het ultieme kerstnummer.

Iedereen bleek een goede kerstvoerder te zijn. Ieder op zijn eigen manier, maar uiteindelijk hetzelfde als op de hele wereld. Dat ontdekten ze: Kerst draait overal op de wereld om hetzelfde: samenkomen met familie om gezellig te eten, te drinken en te luisteren naar kerstliedjes en kerstverhalen. Het liedje viel daarom ook rustig aan als een puzzel in elkaar. Ze maakten ontzettend leuke en interessante dingen mee en ‘s avonds speelden ze vele kerstliedjes op een akoestische manier zoals op de kerstalbums van Jan en 3JS. Ondertussen werd hun prachtige houten blokhut ook steeds mooier qua versiering en trakteerde Ramon Beuk ze iedere avond op de heerlijkste gerechten. Buiten werd het steeds kouder en binnen begon het ultieme kerstlied steeds meer vorm te krijgen.

De opbrengsten van het ultieme kersthit wordt gedoneerd aan Serious Request, dus laten we allemaal hopen dat het een hit wordt!

Vanaf 11 november te zien op NPO3 bij AVRO/TROS.