Afgelopen vrijdag was Jan Smit met Kraantje Pappie te gast bij DWDD om hun single Handen Omhoog te spelen. Handen Omhoog is de tweede single van het onlangs verschenen album JIJ & IK.

Verrast met Goud

Voordat Jan Smit en Kraantje Pappie hun single “Handen Omhoog” ten gehore brengen, verrast Matthijs van Nieuwkerk Jan met goud voor de single JIJ & IK.

Een opgetogen Jan Smit na afloop: “Matthijs van Nieuwkerk heeft me volkomen overrompeld. Sta ik daar om samen met Kraantje Pappie onze nieuwe single te doen, komt hij plotseling met goud op de proppen. Het nummer Jij & Ik heeft enorm veel impact gehad. Dat bleek afgelopen week ook tijdens mijn eerste optreden van mijn nieuwe theatertournieuwe theatertour. Mensen gaan gelijk uit hun stoel. Altijd geweldig om dat mee te maken!”

Handen Omhoog

De samenwerking tussen Jan en Kraantje Pappie kwam vorig jaar bij Serious Request door toedoen van Giel Beelen tot stand. In het glazen huis is de basis gelegd voor de samenwerking die uiteindelijk tot de single Handen Omhoog heeft geleid.

Van de single Handen Omhoog is een afwijkende, speciale, singleversie gemaakt. Bovendien is er ook een stevige remix van de single gemaakt. Op de fysieke single staan beide versies. Uiteraard is zowel deze single als de remix los van elkaar te downloaden.