Jan Smit heeft donderdagavond het eerste exemplaar van zijn nieuwe album Jij & Ik overhandigd aan Anouk en Lianne vd Wouw twee enorme blije fans.

Woensdagavond had Jan een eigen Jan Smit quiz gespeeld met alle prijswinnaars. Degene met de meeste goede antwoorden zou bij de albumpresentatie het eerste exemplaar van hem op het podium krijgen. Dat werden dus Anouk en Lianne vd Wouw.

Tot Jan’s grote verbazing stapte vervolgens de burgemeester van Marmaris op het podium om hem een gouden award van Jij & Ik te overhandigen.

De uitreiking vond plaats kort voor Jan’s optreden tijdens de feestelijke albumpresentatie in de Turkse badplaats Marmaris. Jan Smit is daar met in totaal vijftig prijswinnaars uit Nederland en België, die hadden meegedaan aan een grote actie, die hij rond zijn nieuwe album had opgezet in nauwe samenwerking met Corendon Vliegvakanties.

Jan: “Ik had er op gehoopt, dat doe je altijd, maar het is natuurlijk fantastisch om te zien dat het ook echt zo is. Goud!! En dat ik dat samen met mijn fans hier op deze unieke locatie kan vieren is gewoonweg geweldig”. Om er vervolgens breed lachend aan toe te voegen: “Het zou zo maar kunnen dat we daar vanavond een extra drankje op nemen”.

Het album, waarvan twee weken geleden al de gelijknamige hit als eerste single verscheen, ligt vanaf vandaag, vrijdag 22 augustus, in de winkel. Naast de gebruikelijke cd-versie, is er van Jij & Ik een gelimiteerde eerste oplage in een luxe uitvoering, waar een extra cd bij zit, waarop Jan vijf van zijn ‘Oud Hollandsche Klassiekers’ heeft opgenomen.