Zijn album heeft hij “Ich bin da” genoemd en dit motto geeft het beste het jaar 2013 voor Jan Smit weer! Op 20 september om 20:15 uur zend de MDR het 90 minuten durend portret “Jan Smit – Ich bin da” uit. Een hommage aan één van de succesvolste Europese artiesten!

Bij de MDR stelt Jan Smit in de uitzending “Ich bin da” exclusief zijn afwisselingrijke en spannende leven voor. In Nederland al jaren een rasechte superstar met een volle agenda, wil Jan Smit zijn carrière in Duitsland weer in beweging zetten. In zijn thuisland zijn stadionconcerten standaard en zelfs een lunch met koningin Maxima en koning Willem-Alexander stond al in Jan zijn agenda. Als Jantje werd hij in Duitsland met zijn eerste hit “Ich sing das Lied für dich allein” bekend en bracht negen Duitstalige albums uit. Zeven jaar geleden heeft hij zich in Holland teruggetrokken en kon daar naadloos van kinderstar tot volwassen star rijpen.

Met het album “Ich bin da” startte Jan Smit nu na zeven jaar muzikale radiostilte zijn comeback in Duitsland. De eerste single “Bleiben wie du bist” werd na de tv première in de tv show “Das Frühlingsfest der 100.000 Blüten” wereldwijd vaker dan een miljoen keer gedownload, o.a. in Japan, Australië, Koeweit of Namibië. Een adembenemende start voor zijn comeback in Duitsland. Zowel “Bleiben wie du bist” als ook “Ich bin da” kwamen op de 1e plaats van de Duitse airplay charts. Over zulke successen, maar ook tegenslagen, bijzondere ontmoetingen (O.a. met voetbalster Arjen Robben) en nieuwe plannen, dromen en visioenen zal Jan Smit in zijn tv special berichten.

Jan Smit op de Duitse TV:

20-09-2013 MDR MDR um 11
20-09-2013 MDR Jan Smit – Ich bin da
28-09-2013 ZDF Willkommen bei Carmen Nebel
13-10-2013 MDR Jan Smit – Ich bin da (herhaling)
25-10-2013 MDR Musik für Sie