Op vrijdag 13 mei gaat een unieke docusoap rond Jan Smit van start. De serie, getiteld ‘Onderweg met Jan Smit’ zal zo’n twaalf afleveringen tellen van elk ca. 5 minuten.

Jan: “Het is mij al vaak gevraagd. Kunnen we niet eens een keer een kijkje achter de schermen nemen wanneer je bezig bent met een nieuw album? Tot nu toe hebben we dat nooit gedaan. Gewoon omdat het er niet van kwam eigenlijk”.

Daar komt nu dus verandering in. De serie neemt de kijker mee naar de studio, naar fotosessies, clipopnamen en promotie activiteiten. Een echt kijkje in de keuken dus. De eerste twee afleveringen staan nog voornamelijk in het teken van de WK single Nederland wordt Kampioen, die Jan samen met Johnny de Mol opnam. De serie eindigt rond het moment dat zijn nieuwe album verschijnt. De titel daarvan wordt uiteraard subtiel onthuld in één van de afleveringen.

De docusoap wordt elke keer 24 uur lang exclusief vertoond op de website van De Telegraaf en komt daarna (iedere zaterdagmorgen dus) op Jan’s YouTube kanaal.