De fervente voetballiefhebbers Jan Smit en Johnny de Mol hebben een WK single opgenomen. Het nummer, getiteld Nederland Wordt Kampioen, is door hen samen geschreven en zal op vrijdag 16 mei uitkomen.

Woensdag 7 mei start bij RTL 4 het programma Johnny in Oranje. In aanloop naar het WK stoomt voetbalfanaat Johnny de Mol de Nederlanders en Brazilianen klaar voor het Oranje geweld dat gaat los barsten. Johnny bezoekt onze nationale helden in binnen- en buitenland om de persoon achter de voetballer te leren kennen. Uiteraard neemt hij een kijkje in het exotische voetballand waar het allemaal gaat gebeuren en bereidt hij de Brazilianen alvast voor op ons legioen.

Over het idee voor de WK single zegt Jan Smit: “Johnny en ik kennen elkaar natuurlijk al heel lang, maar ik had nooit gedacht dat we nog eens samen een lied zouden zingen. Toen ik vorig jaar gast was in zijn programma Waar is De Mol, hebben we nog een balletje getrapt. Dus toen het idee voor een WK lied ontstond, kon ik mooi een voorzetje geven”.

Johnny de Mol: “En die kon ik toen mooi even inkoppen…….We zijn een mooi programma aan het maken, waarin we een orakel zochten. We hebben Rio oranje-proof gemaakt en met een WK lied kan Jan natuurlijk niet ontbreken”.

Met de opbrengst van de single zal het unieke duo geld doneren aan de Johan Cruijff Foundation. Als klap op de vuurpijl, zullen zij Nederland Wordt Kampioen op de middenstip ten gehore brengen bij de WK oefenwedstrijd, die Oranje op 17 mei zal spelen tegen Ecuador in de ArenA in Amsterdam.

Download reserveren
Via iTunes klik hier

CD single reserveren
Via Muziekkopen.nl klik hier
Via Berk Music klik hier
Via CD Hal klik hier